LowRes-Dean sfeer 3 (1)

Jouw Sofabed in stof of leder?

 

Het is beslist, je gaat voor een slaapbank van Sofabed. Slimme keuze! Nu nog de knoop doorhakken: stof of leder.
Beide materialen hebben voor- en nadelen, we helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Stof: stevig en onderhoudsvriendelijk

 

De wrijvingsweerstand, vlekbestendigheid en kleurechtheid worden uitvoerig getest. Als je kinderen of huisdieren hebt, kies dan voor een  afwasbare stof. Het biedt een extra beschermlaag en zorgt ervoor dat je hardnekkige vlekken zonder moeite weer proper veegt.

Voordelen van een stoffen Sofabed

 • Warme, gezellige uitstraling
 • Makkelijk te onderhouden als je voor vlekbestendige, afwasbare materialen kies (AquaClean, Easycare of H2o)
 • Uitvoering getest op kwaliteit en duurzaamheid
 • Uitgebreid aanbod stoffen en kleuren
AquaClean, Easycare of H2oh!

 

Een glas rode wijn, een tas koffie, plakkerige kinderhandjes, … Een nachtmerrie als je een stoffen zetel hebt. Maar niet als je voor vlekbestendige stoffen, zoals Aquaclean, Easycare of H2o kiest. Deze stoffen zijn behandeld met een speciale blijvende moleculaire beschermlaag, die voorkomt dat vuil in de vezels van jouw slaapbank trekt. Met een klein beetje water en een doekje verwijder je de vlekken in een handomdraai.

Deze stoffen zijn ideaal voor families met kinderen, maar ook voor de verhuurmarkt. Verhuur je een appartement of tweede woning? Staat jouw vakantiehuisje op Airbnb? Dan is een onderhoudsvriendelijke slaapbank een perfecte oplossing.

Leder: duurzame finesse

 

Modern, klassiek of eerder landelijk? Leder past in elk interieur en oogt luxueus. Leder is een natuurlijk product. Bij Sofabed kan je kiezen tussen drie soorten leer: Namibo, Samoa en Mammut.

De voordelen van leder

 • Leder houdt geen vieze geurtjes vast en ook haren van viervoeters glijden er makkelijk vanaf.
 • Leder gaat lang mee en wordt steeds mooier. Het is goed bestand tegen scheurtjes.
 • Leder is makkelijk te onderhouden. De leders die Sofabed gebruikt hebben een beschermlaagje en zijn dus goed bestand tegen vuil, vocht en veroudering
 • Keuze uit drie soorten leder en een waaier aan kleuren

Opgelet, leder vergt iets meer onderhoud dan stof

Drie soorten leder

 

Bij Sofabed kan je kiezen tussen drie soorten leer: Namibo, Samoa en Mammut. Elk leder is beschikbaar in een reeks prachtige kleuren. Hieronder vind je meer info over elk type. Ga naar een Sofabed verdeler om de materialen te ontdekken.

 • Namibo (5 jaar garantie) is een soepel semi-anilineleder van 1,2 tot 1,4 mm dik met een zachte touch. Het ontstaat door het anilineleder te beschermen met een innovatieve transparante finish. Die maakt het materiaal minder gevoelig voor vlekken en verkleuringen, maar laat tegelijkertijd haar natuurlijke karakteristieken zichtbaar. Daardoor straalt Namibo pure luxe uit en ben je zeker dat je met een echt natuurproduct te maken hebt.

 

 • Samoa (5 jaar garantie) is een gecorrigeerd en gedekverfd (afgedekt) leder van 1,3 tot 1,5 mm dik .In verhouding tot semi-aniline is dit soort leder minder onderhevig aan inwerking van buitenaf. Het  is voorzien van een gepigmenteerde, niet doorzichtige finishlaag, waardoor de natuurlijke karakteristieken in de huid minder/niet opvallen. Deze beschermlaag biedt extra bescherming, waardoor dit type leder zeer praktisch in gebruik is. De natuurlijke kenmerken van het leder zijn iets minder duidelijk omdat er een print gebruikt wordt om het leer overal hetzelfde uitzicht te geven.

 

 • Net als Samoa is Mammut leder (2 jaar garantie) gecorrigeerd en gedekverfd (=afgedekt). Het is echter minder dik (1,1 tot 1,3 mm), waardoor het goedkoper is. Op Mammut leder krijg je een garantie van 2 jaar.