[unero_section_title]Een sofa en een bed, twee items die veel plaats in je woning innemen. Waarom geen combi van de twee? Ontdek de voordelen van een slaapbank.[/unero_section_title]

Voordeel 1: Multifunctioneel en ruimtebesparend

Een slaapbank is multifunctioneel. Het fungeert als zetel en is openklapbaar tot bed, ideaal voor situaties waarin er weinig ruimte is. Met een slaapbank switch je in een handomdraai tussen comfortabel zitten en heerlijk slapen. Een veel beter alternatief voor de opblaasbare matras, een kampeerbed of een gewone sofa die niet ontworpen is voor een goede nachtrust. 

Sommige slaapbanken bieden ook extra opbergruimte aan. Kussens en dekens berg je op in de armleuningen of onder de longchair. Opgeruimd staat netjes!

Voordeel 2: Een breed scala aan toepassingen

Een slaapbank is super handig voor kleine ruimtes, appartementen, gastenkamers en studentenkoten. Maar ook voor grote ruimtes zijn er oplossingen, zoals bijvoorbeeld de modulaire slaapbank Dean van Sofabed. Stel zelf de gewenste opstelling samen met de beschikbare elementen. Een compacte eenzit, een tweezit longchair of een grote hoekopstelling.  Alle elementen van Dean zijn verkrijgbaar met of zonder slaapfunctie. Dean kan dus perfect als volwaardige sofa in je woonkamer geplaatst worden.

Voordeel 3: Duurzaamheid en comfort

Met een slaapbank hoef je niet in te boeten op comfort. De slaapbanken van Sofabed hebben een volwaardige matras van Belgische makelij en bieden het comfort van een normaal bed. Je slaapt dus niet op de zitkussens van de sofa of op een dun schuimmatrasje. 

Onze bedbanken zijn gemaakt voor dagelijks gebruik. De mechaniek is van hoogwaardige Belgische en Italiaanse makelij. 

Voordeel 4: Een aanvulling voor je interieur

Slaapbanken zijn gemaakt om eruit te zien als normale sofa’s. Bij Sofabed kan je kiezen uit meer dan 20 modellen, voor ieder wat wils. Veel van deze modellen zijn beschikbaar in verschillende opstellingen, zoals een eenzit, tweezit, tweezit longchair of hoekopstelling. Bovendien kan je kiezen uit een uitgebreid aanbod afwerkingsmaterialen: 3 soorten leders en een grote waaier aan stoffen, inclusief speciale onderhoudsvriendelijke stoffen zoals Aquaclean, EasyCare en H2o.

Kies het model, het materiaal en de kleur die passen in jouw interieur. 

Voordeel 5: handig en makkelijk

Een groot voordeel van de Sofabed bedbanken is dat je de zitkussens niet hoeft te verwijderen. Als je aan de lus trekt om het sofabed te openen, komt de matras tevoorschijn en verdwijnen de zitkussens onder het bed. Zo blijft alles netjes op orde en kan je in een paar seconden wisselen tussen zitten en slapen.

Onze  sofabedden hebben een optioneel trolleysysteem. Dit laat je toe om het Sofabed moeiteloos te verplaatsen.

De matrassen van de Premium collectie van Sofabed hebben optioneel een afneembare hoes. Dit is heel interessant als je een huurappartement of vakantiewoning hebt.